Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Italijanski flan
[ -mediteransko- ]
Flan z jajčevci in bučkami
28.09.2011
Flan z jajčevci in bučkami
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  860 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 10 minut


Sestavine

400 g bučk, 400 g jajčevcev, 15 žlic oljčnega olja, sol, sveže mleti poper, 50 g masla, 130 g drobtin, 130 g parmezana, 8 rezin pancete (kot opcija), 8 srednje velikih paradižnikov, 4 žlice balzamičnega kisa

Priprava

1. Bučke narežemo na tanke rezine in jih na hitro opečemo v veliki ponvi v 4 žlicah olja. Solimo in popramo. Jajčevce razrežemo po dolgem na štiri kose ter jih narežemo na tanke rezine. V drugi ponvi segrejemo maslo in žlico olja, dodamo narezane jajčevce, jih na hitro podušimo ter solimo in popramo.

2. Pečico segrejemo na 170 stopinj. Globok pekač napolnimo do polovice z vročo vodo. Še toplo zelenjavo zmešamo z drobtinami in parmezanom. Modelčke za narastke namastimo in napolnimo z zelenjavno maso. Postavimo jih v pekač in jih kuhamo v pečici 35 do 40 minut.

3. Medtem paradižnike narežemo na tanke rezine in jih v obliki kroga naložimo na krožnike. Iz preostalega olja, kisa, soli in popra zmešamo marinado ter z njo prelijemo paradižnike. Panceto hrustljavo opražimo v ponvi brez maščobe ali v mikrovalovni pečici (panceto položimo med dva lista kuhinjskega papirja in jo damo v pečico za 3 minute na 600 W). Pečene flane zvrnemo na sredino krožnika na paradižnike in po vrhu okrasimo s pečeno panceto.


Komentar

Kako slišite besedo flan? Zelo francosko, učeno, svečano, komplicirano in vzvišeno ... Nič čudnega, da se doma nihče noče lotiti takšne jedi. Kvečjemu za goste, kajne. Toda tudi takrat je boljše izbrati kaj hitrejšega.
Toda ta flan je drugačen. Preprost v pripravi, če ga le pravočasno daste v pečico. A nič kaj vzvišen v okusu. Zelo domač, kot vse vsakdanje jedi, ki vedno teknejo. Skratka, ko so v hladilniku bučke in jajčevci, ga nikar po francosko ne ignorirajte. Panceta pa je tako opcijska, zato je flan tudi vegetarijanski.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND