Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Zadnje bučke
[ -kreativno- ]
Bučkin resti z lisičkami in bučinim cvetom
22.09.2011
Bučkin resti z lisičkami
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  670 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 10 minut


Sestavine

800 g mokastega krompirja, 700 g bučk, 3 jajca, 8 žlic jedilnega škroba, 4 žlice olja, 2 majhni šalotki, 1 strok česna, 350 g lisičk, 2 žlici oljčnega olja, sol, sveže mleti poper, 100 ml sladke smetane, sesekljani peteršilj, 4 bučkini cvetovi, 1 žlica masla

Priprava

1. Olupljeni krompir in bučke grobo naribamo, zmešamo in iztisnemo sok. Vmešamo jajca in škrob ter krepko začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 100 stopinj.

2. V ponvi segrejemo 1 žlico olja, dodamo četrtino mase, jo potlačimo v palačinko in pečemo na srednji temperaturi 7 minut. Nato s pomočjo krožnika resti obrnemo in ga pečemo na drugi strani še 7 minut. Pečeni rest postavimo v ogreto pečico. Postopek ponovimo še 3 krat s preostalo maso.

3. Medtem, ko pečemo restije, pripravimo lisičke v omaki. Olupljeno šalotko in česen drobno sesekljamo ter stekleno opražimo na oljčnem olju v ponvi. Dodamo narezane lisičke in jih pražimo nekaj minut. Dolijemo smetano, zavremo in začinimo s soljo in poprom. Vmešamo še peteršilj. Na ogrete krožnike naložimo restije, damo v sredino kupček gobove omake in na vrh položimo bučkin cvet, ki smo ga na hitro sotirali na maslu.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND