Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Poletni tarte
[ -za goste- ]
Čokoladni tarte z malinami
15.09.2011
Čokoladni tarte z malinami
Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  8 kosov
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 30 minut


Sestavine

TESTO: 1 jajce, 250 g moke, 170 g masla, 80 g sladkorja v prahu, sol; NADEV: 40 g temne 70% čokolade, 130 g masla, 100 g sladkorja, 75 ml vode, 3 jajca; sveže maline

Priprava

1. Jajce, moko, maslo, sladkor v prahu in ščepec soli zgnetemo v gladko testo, ga zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.

2. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Testo položimo med dva velika lista prozorne folije, ga tanko razvaljamo v krog s premerom 26 cm in z njim obložimo tortni model ali model za tarte s premerom 20 cm. Ob robu mora testo biti visoko najmanj 3 cm. Na testo položimo peki papir, nanj natresemo do vrha testa suhi fižol ali lečo ter ga pečemo v sredini pečice 15 minut. Nato odstranimo peki papir in fižol ter pečemo testo še 10 do 15 minut. Pustimo ga ohladiti v modelu.

3. Za nadev v kozici zavremo vodo in sladkor ter kuhamo 2 minuti. Kozico odstranimo s štedilnika in v sladkorni sirup vmešamo maslo ter mešamo, da se raztopi. Dodamo še sesekljano čokolado in jajca ter vse dobro premešamo z metlico. Nadev vlijemo na mlačno pečeno testo in tarte pečemo na 120 stopinj 35 minut. Ohlajeno tarte za 1 uro postavimo v hladilnik. Pred serviranjem jo okrasimo z malinami.

Namig: čokoladno tarte lahko hranimo v hladilniku 2 dni, pred serviranjem pa mora stati na sobni temperaturi vsaj 2 uri.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND