Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Ocvrte riževe kroglice
[ -mediteransko- ]
Siciljanske riževe kroglice na paradižnikovi omaki
07.09.2011
Ocvrte riževe kroglice
Kategorija hrane:  riž in polenta
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  685 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 30 minut (+ čas za hlajenje)


Sestavine

300 g riža za rižoto, 3 šalotke, 2 stroka česna, 6 žlic olivnega olja, 1 l zelenjavne juhe, 1 žlica paradižnikove mezge, 60 g naribanega parmezana, 2 žlici masla, 100 g piščančjih prsi, 100 g zamrznjenega graha, 50 g tolminskega sira, sol, poper, 1 žlička žafranike, 1 vejica bazilike, moka in drobtine za paniranje,1 jajce, olje za cvrenje, bazilikin pesto, osnovna paradižnikova omaka

Priprava

1. Dve šalotki in strok česna olupimo in drobno sesekljamo. Segrejemo 4 žlice olja in v njem stekleno opražimo šalotko in česen. Dodamo riž, ga malce popražimo, vmešamo mezgo in dolijemo dve zajemalki juhe. Med mešanjem kuhamo riž na srednji vročini, da povre vsa tekočina, nato zopet dodamo malo juhe in tako kuhamo riž 20 minut. V kuhani riž vmešamo parmezan in maslo ter ga pustimo popolnoma ohladiti.

2. Za nadev narežemo piščančji file na zelo drobne kocke. Dve šalotki in česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo preostalo olje in v njem stekleno opražimo šalotko in česen. Dodamo narezano meso in pražimo, da rahlo porjavi. Dolijemo 5 žlic vode, dodamo žafraniko, začinimo s soljo in poprom ter dušimo na majhni vročini 5 minut. Vmešamo grah in dušimo še 5 minut. Na koncu dodamo še drobno narezano baziliko.

3. Sir narežemo na zelo drobne kocke. Riževo maso razdelimo na osem porcij. Vsako sploščimo, damo v sredino malo piščančjega nadeva in sira ter oblikujemo v kroglo. Tako pripravljene krogle povaljamo v moki, razžvrkljanem jajcu in drobtinah. V fritezi ali visokem loncu segrejemo olje in damo vanjo 4 krogle ter jih fritiramo 4 do 5 minut, da zlato porjavijo. Odcedimo jih na kuhinjskem papirju. Postopek ponovimo še s preostalimi 4 kroglami.

4. Na krožnike damo malo paradižnikove omake, nanjo po dve riževi krogli in okrasimo z baziliko in bazilikinim pestom.

PARADIŽNIKOVA OMAKA
50 ml olja, 150 g čebule, 3 stroki česna, 1,5 kg paradižnikov iz konzerve, 4 vejice timijana, 1 vejica rožmarina, 4 vejice origana, 2 lovorova lista, 1 strok čilija, sol, poper, sladkor.

Na olju opražimo sesekljano čebulo in česen, dodamo paradižnik, premešamo z metlico in kuhamo 60 minut. Vsa zelišča drobno sesekljamo in vmešamo v omako. Kuhamo še 30 minut. Na koncu začinimo s soljo, poprom in sladkorjem.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND