Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Fižol malo drugače
[ -vegetarijansko- ]
Kari s fižolom in sladkim krompirjem
05.09.2011
Kari s fižolom in sladkim krompirjem
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  304 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  50 minut


Sestavine

50 dag ozkega stročjega fižola, 30 dag sladkega krompirja, 150 g bele čebule, 1 konzerva drobno sesekljanega paradižnika (420 g), 500 ml zelenjavne juhe, 1 žlica koriandra v zrnu, 1 žlica koromačevih semen, ½ žličke mlete kumine, 1/1 žličke grobo mletega popra, 1 posušeni strok čilija, 1 žlica kurkume, 10 g svežega ingverja, 3 žlice sončničnega olja, 150 g jogurta, 4 vejice šatraja, 1 žlica sesekljanega peteršilja.

Priprava

1. Fižol očistimo, prerežemo na polovico, stresemo v slani krop in ga kuhamo 8 minut. Kuhani fižol odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo in ga stresemo na cedilo. V majhni ponvi pražimo koriander, kumino, koromač, poper in zdrobljeni čili 1 minuto ter pustimo ohladiti. Nato v začimbe zamešamo še kurkumo.

2. Čebulo in ingver olupimo ter drobno sesekljamo. Olupljeni sladki krompir po dolgem prerežemo na polovico in ga narežemo na tanke rezine. Jogurt in paradižnik zmešamo z metlico.

3. V širokem loncu segrejemo olje, dodamo čebulo, jo stekleno opražimo in dodamo še ingver ter sladki krompir. Pražimo nekaj minut, dodamo kuhani fižol, paradižnikov jogurt in juho. Začinimo s soljo in poprom ter kuhamo na srednji vročini 15 minut. Na koncu vmešamo še šatraj in peteršilj. Odlična priloga je basmati riž.

Namig: Sladek krompir lahko zamenjate tudi z jesenskimi bučami.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND