Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Mediteranski njoki
[ -mediteransko- ]
Njoki s kozjim sirom, bučkami in kozicami
30.08.2011
Njoki s kozjim sirom, bučkami in kozicami
Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  35 minut


Sestavine

500 g svežih njokov, 2 žlici masla, 2 srednje veliki bučki (450 g), 1 majhna rdeča čebula, 3 stroki česna, 150 g svežega kozjega sira (npr. Chavroux), nekaj vejic sveže bazilike, sol, poper, 5 žlic oljčnega olja, 400 g kozic, čili v prahu ali kajenski poper

Priprava

1. Kozice olupimo, odstranimo črno črevo in jih dobro osušimo s kuhinjskim papirjem. Do pečenja jih postavimo v hladilnik. Bučki po dolgem narežemo na štiri dele in jih nato narežemo na 5 mm debele rezine. Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Olupljeno čebulo drobno sesekljamo. Baziliko narežemo na trakove.

2. V globoki ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo narezane bučke in jih pražimo dve minuti. Dodamo čebulo in česen, pražimo še nekaj minut ter vmešamo kozji sir in 100 ml vode. Začinimo s soljo in poprom ter dušimo še dve minuti.

3. Medtem v drugi ponvi segrejemo maslo, vanj stresemo njoke in jih med mešanjem segrevamo 5 minut. V majhni ponvi segrejemo preostalo olje in na hitro opečemo kozice. Med pečenjem jih začinimo s čilijem ali kajenskim poprom.

4. V ponev z bučkami stresemo njoke, potresemo z baziliko in vse dobro premešamo. Njoke naložimo na ogrete krožnike in jih potresemo s pečenimi kozicami.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND