Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Skutina tortica v kozarcu
[ -malo drugače- ]
Obrnjen sirov kolač z borovnicami
30.08.2011
Skutina tortica v kozarcu
Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

300 g borovnic, 70 g želirnega sladkorja, 2 žlici limonovega soka, mleti cimet, 75 g moke, 75 g rjavega sladkorja, 30 g mrzlega masla, 50 g mletih indijskih oreščkov, 200 g mascarpone sira, 200 g sladke smetane, 70 g borovničeve marmelade, sladkor v prahu

Priprava

1. Za borovničev kompot zavremo želirni sladkor, cimet in limonov sok, dodamo 200 g borovnic in kuhamo 2 minuti. Kompot porazdelimo na dno vsakega kozarca (a 150 ml) in jih postavimo v hladilnik.

2. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Z rokami zmešamo v drobtine moko, rjavi sladkor, maslo in indijske oreščke. Na dno pekača položimo peki papir, nanj stresemo drobtine in jih pečemo 10 do 12 minut. Pustimo jih ohladiti.

3. Mascarpone sir, smetano in borovničevo marmelado trdo stepemo v kuhinjskem mešalniku in s kremo napolnimo dresirno vrečko. V kozarce s pomočjo vrečke naredimo plast kreme, nanjo potresemo piškotne drobtine, jih prekrijemo s kremo in po vrhu potresemo s preostalimi borovnicami ter pred serviranjem potresemo še s sladkorjem v prahu.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND