Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Bučke in gorgonzola
[ -mediteransko- ]
Tarte z bučkami in gorgonzolo
23.08.2011
Tarte z bučkami in gorgonzolo
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  615 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 40 minut


Sestavine

200 g moke, 2 rumenjaka, sol, 125 g masla, 250 g bučk, 2 vejici rožmarina, 3 žlice oljčnega olja, 2 stroka česna, 2 mladi čebuli, 150 g šampinjonov, 150 g češnjevih paradižničkov, 150 ml mleka, 3 jajca, 100 g gorgonzole, poper iz mlinčka, muškatov orešček

Priprava

1. Moko, rumenjaka, sol in maslo zgnetemo v gladko testo, ga tanko razvaljamo in z njim obložimo model za tarte s premerom 26 cm ter ga postavimo v hladilnik za 30 minut. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Testo prekrijemo s peki papirjem, nanj nasujemo do vrha suhi fižol ali lečo in pečemo testo v sredini pečice 20 minut. Odstranimo fižol in peki papir ter ga rahlo ohladimo.

2. Medtem, ko se testo peče, narežemo bučke, mlado čebulo in šampinjone na tanke rezine. Česen olupimo in sesekljamo. Paradižničke prerežemo na polovico. Gorgonzolo narežemo na kocke. Rožmarin osmukamo in iglice sesekljamo.

3. V ponvi segrejemo olje in v njem pražimo šampinjone, mlado čebulo, česen in rožmarin toliko časa, da izpari vsa tekočina od gob. Solimo in popramo. S penavko poberemo zelenjavo iz ponve in vanjo stresemo bučke ter jih pražimo do svetlo rjave barve ter jih solimo. V pečene bučke zamešamo pražene gobe.

4. Na testo porazdelimo vso zelenjavo, potresemo z gorgonzolo in na vrh položimo paradižničke s prerezano stranjo navzgor. Razžvrkljamo jajca in mleko, začinimo s soljo, poprom in muškatovim oreščkom ter prelijemo preko zelenjave. Tarte pečemo na drugi rešetki od spodaj 40 do 45 minut.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND