Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Stročji fižol in cvrtje
[ -ona zanj- ]
Svinjski medaljoni z gorčico in panado parmezana
17.08.2011
Ocvrti svinjski medaljon in stročji fižol
Kategorija hrane:  meso in divjačina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

600 g stročjega fižola, 1 velika bela čebula, 2 žlici olja, 4 žlice masla, sol, poper, 800 g svinjskega fileja, 2 žlici gorčice, 5 žlic drobtin, 5 žlic parmezana, olje za pečenje

Priprava

1. Fižol očistimo, blanširamo v slanem kropu 5 minut in dobro odcedimo. Čebulo olupimo, prerežemo na polovico in jo narežemo na tanke kolobarje. V širokem loncu segrejemo olje in maslo, dodamo čebulo in jo stekleno opražimo. Dodamo še blanširani fižol, dolijemo 50 ml vode ter krepko začinimo s soljo in poprom. Na majhni vročini dušimo fižol do mehkega.

2. Svinjski file narežemo na 1 cm debele rezine, jih začinimo s soljo in poprom, premažemo na vseh straneh z gorčico in povaljamo v parmezanovih drobtinah. V veliki ponvi segrejemo olje in panirane svinjske fileje zlato rjavo ocvremo. Ponudimo jih z dušenim fižolom in kuhanim krompirjem, ki smo ga izdatno zabelili z maslom in sesekljanim peteršiljem.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND