Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Poletna juha iz paprike
[ -za goste- ]
Mrzla juha iz paprike in ražnjič s kozicami
11.08.2011
Mrzla juha iz paprike in ražnjič s kozicami
Kategorija hrane:  juhe in enolončnice
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  335 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

1 kg rumene ali rdeče paprike, 120 g čebule, 2 stroka česna, 5 žlic oljčnega olja, 1200 ml zelenjavne juhe (instant), sol, poper, sladkor, limonov sok, 12 kom velikih kozic, kajenski poper, narezani drobnjak

Priprava

1. Papriko razrežemo četrtine, odstranimo pečke in jo narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. V loncu segrejemo 3 žlice olja in v njem stekleno opražimo čebulo, nato dodamo še narezano papriko in česen ter pražimo dve minuti.

2. Dolijemo juho, začinimo s sveže mletim poprom in ščepcem sladkorja ter kuhamo pokrito na srednji vročini 25 minut. Juho zmiksamo v blenderju, precedimo skozi cedilo, začinimo po potrebi s soljo, poprom in limonovim sokom ter jo postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure ali še bolje preko noči.

3. Pred serviranjem pripravimo še kozice, tako da jih olupimo, jim odstranimo temno črevo in osušimo. Na leseno palčko nabodemo po tri kozice, jih rahlo solimo in začinimo s kajenskim poprom. V ponvi segrejemo preostalo olje, vanj položimo ražnjiče s kozicami in jih pečemo na vsaki strani eno minuto. Juho nalijemo v poljubne servirne posode (krožnik, večji kozarec, skodelica), potresemo z drobnjakom in dodamo ražnjič s kozicami.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND