Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Poletna panna cotta
[ -za goste- ]
Panna cotta s sivko, breskovim pirejem in bučnim krokantom
20.07.2011
Panna cotta s sivko in breskovim pirejem
Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  490 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

500 g sladke smetane, 1 zavitek vanilijevega sladkorja, 10 vejic sveže sivke, 3 listi želatine, 100 g sladkorja, 2 zreli breskvi, limonov sok, 50 g bučnih semen

Priprava

1. Zavremo smetano, vanilijev sladkor, 40 sladkorja in sivko ter kuhamo na majhni vročini 15 minut. Želatino namočimo v mrzli vodi.

2. Kuhano smetano precedimo in v njej raztopimo ožeto želatino. Modelčke oplaknemo z mrzlo vodo in vanje nalijemo smetano. Postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur.

3. Pred serviranjem pripravimo krokant tako, da v loncu karameliziramo preostali sladkor, vmešamo bučna semena , dobro premešamo in maso stresemo na krožnik ter ohladimo. Ohlajeni krokant grobo sesekljamo.

4. Breskvi olupimo, narežemo, dodamo brizg limonovega soka in pretlačimo s paličnim mešalnikom.

5. Modelčke na hitro do polovico potopimo v vročo vodo, nato kremo z ostrim nožem ob strani ločimo od modelčkov in jo stresemo na krožnike. Oblijemo z breskovim pirejem in potresemo z bučnim krokantom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND