Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Krompir in dimljena postrv
[ -malo drugače- ]
Krompirjev resti z dimljeno postrvijo
06.07.2011
Resti z dimljeno postrvijo
Kategorija hrane:  sladkovodne ribe
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  457 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 15 minut (+ čas za hlajenje)


Sestavine

400 g dimljene postrvi, 1 šalotka, 1 žlica olja, 25 ml suhega vermuta, 25 ml belega vina, 300 ml sladke smetane, 1 in 1/2 lista želatine, šopek svežega kopra, 1 majhna vejica rožmarina in timijana, 2 lista žajblja, sol, poper, 500 g krompirja, 4 žlice olja

Priprava

1. Dimljeni postrvi odstranite kožo in morebitne kost ter fileje dajte do uporabe v hladilnik. Kožo narežite na kockce in šalotko drobno sesekljajte. V manjši kozici segrejte olje in stekleno opražite šalotko in ribjo kožo. Dolijte vermut, vino, 75 ml vode in 75 ml smetane. Kuhajte na srednjem ognju toliko časa, da v kozici ostane 100 ml tekočine. Tekočino precedite in v njej ratopite namočeno in ožeto želatino.

2. Postavite v hladilnik, da se prične rahlo strjevati in nato vanjo zamešajte smetano, ki ste jo trdo stepli.Koper in ostala zelišča drobno sesekljajte. Polovico postrvjih filejev natrgajte na manjše kose in jih skupaj z zelišči zamešajte v smetano. Začinite s soljo, poprom in brizgom limonovega soka ter postavite v hladilnik za 2 uri.

3. Preostale fileje razdelite na manjše kose, jih naložite na krožnik in prekrijte s prozorno folijo. Pred serviranjem jih postavite za 10 minut v pečico, ki ste jo segreli na 70 stopinj.

4. Krompir olupite in grobo nastrgajte. V veliki ponvi segrejte olje in vanj s pomočjo žlice polagajte krompirjevo maso v obliki majhnih krogov. Restije pecite na vsaki strani 3 do 4 minute. Pečene odcedite na kuhinjskem papirju in jih solite.

5. Postrvjo kremo s pomočjo dveh žlic oblikujte v žličnike in dajte po dva na vsaki krožnik. Dodajte še pečene restije in rahlo segrete postrvje fileje. Okrasite z vejicami kopra.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND