Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Riba in grah
[ -na hitro- ]
Ribji file na grahovi omaki z žafranom
23.06.2011
Ribji file na grahovi omaki z žafranom
Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  604 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  40 minut


Sestavine

400 g svežega graha, 4 šalotke,sol, poper, limonov sok, 2 žlici suhega vermuta, 50 g masla, 2 žlici oljčnega olja, 125 ml zelenjavne juhe, 250 ml sladke smetane, ščepec žafrana, 4 ribji fileji (brancin, orada..), moka, sveži pehtran

Priprava

1. Grah blanširajte 5 minut v slani vodi, ga stresite na cedilo, prelijte z mrzlo vodo in odcedite.

2. Šalotko sesekljajte in stekleno opražite na polovici masla. Zalijte z juho in smetano ter kuhajte na majhni vročini, da se omaka rahlo zgosti. Dodajte še vermut in žafran, zmiksajte s paličnim mešalnikom in začinite s soljo ter poprom. V omako stresite blanširani grah in ga kuhajte še 5 minut. Pred serviranjem lahko po želji v omako zamešate še drobno narezani pehtran.

3. Ribje fileje začinite s soljo, poprom in limonovim sokom in povaljajte v moki. V ponvi segrejte preostalo maslo in olje ter pecite fileje na vsaki strani 2 minuti. V ogrete krožnike dajte grahovo omako, nanjo položite pečen ribji file in takoj ponudite. Priloga je lahko krompirjev pire.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND