Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Češnje na tortici
[ -za goste- ]
Bananina tortica s češnjami
23.06.2011
Bananina tortica s češnjami
Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  8 kosov
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 20 minut


Sestavine

100 g masla, 150 g sladkorja, 1 jajce, pire iz 2 zrelih banan (220 g), sol, 200 g moke, 1 žlička pecilnega praška, 80 g grobo sesekljanih orehov, 2 banani, 100 ml češnjevega (ali ribezovega) soka, 20 g rjavega sladkorja, cimet, 5 ml češnjevega žganja, 1 žlička jedilnega škroba, 200 g izkoščičenih češenj, 150 g sladke smetane

Priprava

1. Maslo in sladkor penasto umešajte, dodajte jajce in stepajte toliko časa, da se sestavine povežejo. Vmešajte bananin pire. Zmešajte moko, pecilni prašek in orehe ter vse zamešajte v masleno kremo. Pečico segrejte na 170 stopinj. Banani narežite na tanke rezine.

2. Desertne kovinske obročke (premer 8 do 10 cm) dobro namastite, potresite z moko in postavite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Testo porazdelite v obročke ( do višine ca. 3 cm) in ga po vrhu prekrijte z bananinimi rezinami. Pecite v sredini pečice 30 minut. Pustite jih ohladiti na rešetki.

3. Za češnjevo omako zavrite sok, rjavi sladkor in cimet. Jedilni škrob gladko razmešajte s ½ žličke hladne vode ter z njim zgostite omako. Vanjo zamešajte žganje in češnje ter pustite ohladiti.

4. Smetano trdo stepite in jo s pomočjo dresirne vrečke nabrizgajte na bananine tortice v obliki majhnih kupčkov. Na smetano položite 5 češenj in jih rahlo pokapljajte s češnjevo omako.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND