Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Alain Ducasse
[ -kreativno- ]
Spaghettini z lignji
14.06.2011
Špagetini z lignji
Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 20 minut
Priporočeno vino:  zlata radgonska penina


Sestavine

1 kg neočiščenih lignjev, 20 majhnih črnih oliv, 12 tankih stebel mlade čebule, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 12 vloženih sušenih paradižnikov, 400 g spaghettinov, 150 ml kokošje juhe, 50 g masla, oljčno olje, sol, poper

Priprava

1. Lignje očistite, odstranite kožo in jih dobro osušite. 6 lignjev narežite na 1 in 1/2 cm široke kolobarje, preostale pa na majhne kocke.

2. Paradižnike obrišite in narežite na manjše kose. V kozici rahlo segrejte žlico olja, vanjo položite očiščeno mlado čebulo in jo pražite na srednji vročini 1 minuto, vmes jo večkrat obrnite. Zalijte jo z nekaj žlicami juhe, pokrijte in dušite na majhni vročini 3 minute. Na koncu jo rahlo posolite.

3. V drugi kozici segrejte 2 žlici olja, vanjo stresite na kocke narezane lignje in jih na močni vročini med mešanjem pražite do zlato rjave barve. S penavko jih poberite iz kozice, rahlo posolite in shranite na toplem v ogreti pečici na 75 stopinj. V kozico vlijte preostalo juho, zavrite in vmešajte na kocke narezano maslo. Dodajte še peteršilj, narezane paradižnike in olive ter začinite s soljo in poprom.

4. Špagetine skuhajte v slanem kropu al dente. Medtem v veliki ponvi rahlo segrejte nekaj žlic olja (toliko, da je mlačno), vanjo naložite na kolobarje narezane lignje, jih pokrijte s peki papirjem, obtežite in pecite na močnem ognju nekaj minut oz. do zlato rjave barve. Ponev odstavite z ognja, lignje obrnite,jih spet pokrijte s peki papirjem, obtežite in pecite do zlato rjave barve. Na koncu jih rahlo posolite.

5. Odcejene kuhane špagetine stresite v omako, dodajte še pečene lignjeve kocke, dobro premešajte in s pomočjo kovinskega obroča naložite v obliki kroga v ogrete krožnike. Po vrhu naložite dušeno mlado čebulo, paradižnike, olive in lignjeve kolobarje.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND