Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Dieter Mueller
[ -kreativno- ]
Piščančje prsi s špargljevim raviolom ter koruznim polpetom
08.06.2011
Piščančje prsi s špargljevim raviolom ter koruznim polpetom
Kategorija hrane:  perutnina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 30 minut
Priporočeno vino:  Renski rizling Kupljen 2009


Sestavine

PIŠČANČJE PRSI: 4 kom piščančjih prsi a 150 g, 750 ml piščančje juhe, vejica timijana, 8 majhnih mladih korenčkov, 4 beli šparglji
RIZLINGOVA OMAKA Z LIMONSKO TRAVO: 60 g drobno narezane limonske trave, 80 ml rizlinga, 200 ml piščančje juhe, 120 ml sladke smetane, 1 žlička jedilnega škroba, sol, 1 žlica masla.
KORUZNI POLPETI: 150 g koruze v konzervi, 1 veliko jajce, sol, poper, 20 g cornflakesa, 2 žlici olja in 2 žlici masla za pečenje.
ŠPARGLJEV RAVIOL:2 lista sveže lazanje, 250 g belih špargljev, 2 žlici oljčnega olja

Priprava

1. Za koruzne polpetke zmešajte jajce in 2 žlici tekočine iz konzerve s koruzo. Koruzna zrna grobo sesekljajte in vmešajte v jajce. Cornflakes dajte v majhno vrečko in ga z roko zdrobite ter zamešajte v koruzno maso. Začinite s soljo in poprom ter maso pustite stati 30 minut.

2. Za omako kuhajte limonsko travo in vino v kozici na majhni vročini 5 minut. Dolijte juho, kuhajte 5 minut in precedite. Vmešajte smetano, zavrite in zgostite z jedilnim škrobom, ki ste ga razmešali z malo mrzle vode. Pred serviranjem dodajte še maslo in omako zmiskajte s paličnim mešalnikom.

3. Šparglje olupite in narežite na 5 cm dolge kose. V ponvi segrejte olje in pražite šparglje 4 minute, da rahlo porjavijo. Začinite jih s soljo in poprom. Lazanje razrežite na kvadrate 7 x 7 cm in jih al dente skuhajte v slani vodi. Odcejene položite nazaj v posodo, v kateri ste raztopili malo masla in 2 žlici juhe, previdno premešajte, da se namastijo vsi listi (tako se ne bodo zlepili)ter jih hranite na toplem.

4. Zavrite piščančjo juho in timijan ter vanjo položite očiščene piščančje prsi, olupljene šparglje in korenje. Kuhajte na majhni vročini 8 minut, zelenjavo vzemite iz juhe po 4 minutah. Medtem v ponvi segrejte olje in maslo ter s pomočjo kovinskih obodov oblikujte majhne koruzne polpetke. Pecite jih do zlato rjave barve.

5. Na ogrete krožnike položite v sredino piščančje prsi, ob strani kvadrat lazanje, nanj naložite pečene šparglje in jih pokrijte z drugim kvadratom. Na piščančje prsi položite koruzni polpet in nanj kuhani korenček. Ob straneh oblijte z omako in okrasite s kuhanim špargljem.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND