Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Lososovi polpeti
[ -malo drugače- ]
Lososovi polpeti na beluševem raguju s pehtranom
08.06.2011
Lososovi polpeti z beluši in pehtranom
Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Hran. vrednost:  757 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 20 minut


Sestavine

LOSOSOVI POLPETI:200 g lososovega fileja brez kože, 160 g kozic, 1 šalotka, 1 žlica sesekljanega peteršilja, 1 rumenjak, 30 g starega belega kruha, 1 žlica masla, 1 žlica oljčnega olja, sol, poper, kajenski poper, raz el hanout (maroška začimba, alternativa je kurkuma), olje za pečenje; BELUŠEV RAGU: 500 g belih belušev, 2 tanki mladi čebuli, 1 žlica suhega vermuta, 30 g masla, 2 vejici svežega pehtrana, ščepec posušenega pehtrana, sol, poper, 100 ml sladke smetane.

Priprava

1. Kozice olupite, odstranite temno črevo in jih drobno narežite. Lososovemu fileju odstranite vse kosti in ga narežite na drobne kocke. Kruh namočite v topli vodi. V majhni ponvi segrejte maslo in olje, dodajte sesekljano šalotko in jo stekleno opražite ter na koncu vmešajte še peteršilj.

2. V posodo dajte narezani losos, kozice, opraženo šalotko, rumenjak in dobro ožeti kruh. Začinite s soljo, poprom, kajenskim poprom in raz el hanoutom, dobro premešajte in iz mase oblikujte majhne polpete. Postavite jih v hladilnik za 20 minut.

3. Medtem olupite beluše in jih narežite na 5 cm dolge kose. Zavrite slano vodo, dodajte žličko sladkorja in kos masla ter v tem kuhajte narezane beluše 2 minuti. Poberite jih iz vode na cedilo, prelijte z mrzlo vodo in dobro odcedite.

4. Mlado čebulo narežite na tanke kolobarje in jo v loncu opražite na maslu. Dolijte vermut, dodajte kuhane beluše, zalijte s smetano in začinite s soljo, poprom in posušenim pehtranom. Kuhajte 5 minut in če je omaka pregosta, dolijte malo vode, v kateri so se kuhali šparglji.

5. V veliki ponvi segrejte olje in pecite polpete na vsaki strani 4 minute oz. do zlato rjave barve. V belušev ragu pred serviranjem zamešajte na trakove narezane pehtranove lističe. Odlična priloga je krompirjev pire.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND