Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Jagode in marcipan
[ -na hitro- ]
Jagode z marcipanovo kremo
10.06.2011
Jagode z marcipanovo kremo
Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  25 minut


Sestavine

80 g marcipana, 150 ml sladke smetane, 150 ml mleka, 3 rumenjaki, 500 g jagod

Priprava

1. Zavrite sladko smetano, 100 ml mleka in drobno nastrgani marcipan ter kuhajte na majhni vročini toliko časa, da se marcipan raztopi.

2. V posodi razžvrkljajte rumenjake in 50 ml mleka, dolijte toplo marcipanovo maso in posodo postavite na vročo vodno kopel. Maso stepajte z metlico za sneg približno 10 do 15 minut, da nastane gosta krema. Kremo prelijte v stekleno posodo in jo ohladite, vmes jo večkrat premešajte z metlico.

3. Jagode narežite na rezine, jih naložite v servirne kozarce in prelijte z ohlajeno marcipanovo kremo.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND