Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Damjan Fink - Na Gradu
[ -kreativno- ]
Goveji jezik s šparglji, staranim planinskim sirom in svežimi zelišči
11.05.2011
Goveji jezik z gostilne Na gradu (foto: Marko Feist)
Kategorija hrane:  hladne predjedi
Za (št. ljudi, kosov):  10 oseb
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  30 minut (+ 8 ur za kuhanje jezika)


Sestavine

1 kom svežega govejega jezika (1 kg), 1 kg jušne zelenjave (korenje, por, zelena, čebula, peteršilj), lovorov list, poper v zrnu, brinove jagode, koriander v zrnu, 5 kg zelenih špargljev, 2 rumenjaka, 150 ml oljčnega olja, konica noža gorčice, sol, poper

Priprava

Goveji jezik položimo v mrzlo slano vodo, dodamo očiščeno jušno zelenjavo in začimbe, počasi segrejemo in kuhamo 8 ur pod vreliščem (med 70 in 80 stopinj). Kuhani jezik ohladimo do mlačnega in ga olupimo.

Iz oljčnega olja, gorčice in rumenjakov pripravimo majonezo ter jo začinimo s soljo in poprom. Očiščene šparglje na hitro blanširamo v vreli slani vodi, odlijemo vrelo vodo, jih takoj prelijemo z ledeno vodo in temeljito odcedimo.

PRIPRAVA KROŽNIKA: 100 g staranega planinskega sira (ne več kot 1 leto), sveža zelišča (pehtran, koriander…), zrnata sol, oljčno olje
Od mlačnega jezika odrežemo debelejšo rezino, jo položimo na krožnik in nanjo položimo hrustljave šparglje, potresemo z nekaj zrni soli in rahlo pokapljamo z oljem. Na vrh damo še nastrgan sir, šopek svežih zelišč in nekaj kapljic majoneze.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND