Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Koromač in kozice
[ -on zanjo- ]
Koromačeva solata z žafranom in pečenimi kozicami
28.09.2010
Koromačeva solata s kozicami
Kategorija hrane:  solate
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Hran. vrednost:  387 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

2 majhna koromača, 1 manjši kuhani krompir, 1 žlička gorčice, 1 g žafrana, 3 žlice vinskega kisa, 4 žlice olivnega olja, 1 majhen strok česna, ¼ žličke kurkume, kajenski poper, 6 večjih rakovih repov (garnele ali kozice), sol, poper, 1 žlica sesekljanega peteršilja, sveži koper

Priprava

1. Koromač je prerezal na polovico, izrezal trdi kocen in polovice nato narezal na tanke rezance. Narezani koromač je blanširal v slanem kropu 2 minuti in ga nato odcedil, tekočino je shranil.

2. Za marinado je segrel 50 ml tekočine od
kuhanja koromača in v njej raztopil žafran in v to zamešal še gorčico, olje, kis, drobno narezani česen, zmečkani krompir, sol, kurkumo in kajenski poper. Koromač je prelil s tako pripravljeno marinado, dobro premešal in vmešal peteršilj.

3. Kozice je olupil, odstranil temno črevo in jih pred peko dobro osušil s kuhinjskim papirjem. V ponvi je segrel 2 žlici olja in kozice na hitro opekel ter jih začinil s soljo in poprom. Na krožnika je naložil koromačevo solato, na vrh pečene kozice in okrasil s svežim koprom. Zraven je ponudil hrustljavo čabato.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND