Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Koromač v solati
[ -on zanjo- ]
Koromač v solati z grenivko in rokforjem
22.03.2010
Koromač v solati z rokforjem
Kategorija hrane:  solate
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  25 minut


Sestavine

2 rdeči grenivki, 2 večja koromača, 100 g črnih oliv s koščico, 50 ml oljčnega olja, 1 žlica limonovega soka, sol, poper, 200 g rokfor sira (ali gorgonzole), sveži koper ali koromačevo zelenje

Priprava

1. Grenivki je olupil kot jabolko in ju filirajl (izrezal je sadne krhlje brez kožice). Koromač je prerezal na polovico, izrezal trdi kocen, odrezal zelenje in ga shranil. Nato je koromač narezal na tanke rezine. Sir je narezal na kocke.

2. V posodi je zmešal narezani koromač, olje, limonov sok in olive ter vse skupaj krepko začinil s soljo in poprom. Tako pripravljeno solato je pustil stati 10 minut. Pred serviranjem je vanjo vmešal krhlje grenivke, jo naložil na krožnike in potresel z rokforjem in koromačevim zelenjem.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND