Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Topinambur po štajersko
[ -nova štajerska kuhinja- ]
Topinambur v solati in kozji sir z bučnimi semeni
15.03.2010
Kategorija hrane:  solate
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  527 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

500 g topinamburja, 10 redkvic, 3 šalotke, 1 košček ingverja (ca. 2 cm), 1 žlica drobnjaka, 100 ml kokošje juhe, 2 žlički gorčice, 3 žlice jabolčnega kisa, 3 žlice jogurta, 4 žlice bučnega olja, 250 g trdega kozjega sira, 50 g sesekljanih bučnih semen, sol, poper

Priprava

1. Topinambur skuhajte do mehkega (a ne preveč) v slani vodi, odcedite in ga ohladite. Redkvice narežite na tanke rezine.

2. Šalotko in ingver drobno sesekljajte. Zavrite juho, dodajte šalotko in ingver ter kuhajte na majhnem ognju 3 minute. Odstavite in vmešajte gorčico in kis. Začinite s soljo in poprom.

3. Topinambur olupite, narežite na tanke rezine, zmešajte z marinado in pustite stati 10 minut. Nato vmešajte še narezane redkvice, drobnjak, jogurt in bučno olje.

4. Sir narežite na 1 cm debele in 4 cm velike kose ter ga povaljajte v bučnih semenih. Teflonsko posodo dobro segrejte , vanjo položite sir in ga pecite na vsaki strani 1 minuto. Na krožnike naložite topinamburjevo solato in na vrh pečeni kozji sir.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND