Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Brezmesni polpeti
[ -nova štajerska kuhinja- ]
Brezmesni polpeti s pehtranom in bučo
07.09.2009
Brezmesni polpeti z bučo
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  683 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  40 minut (+ čas za sušenje in počivanje)


Sestavine

300 g mokastega krompirja, 300 g belega kruha, 100 g hribovskega sira (Bergkäse), 12 g svežih pehtranovih lističev, 150 ml mleka, 25 g masla, sol, poper, 2 jajci, 5 žlic olja za pečenje, 400 g hokaido buče, 60 g bele čebule, 30 g bučnih pešk, 1 žlička sladkorja, 2 žlici olivnega olja, 200 ml sladke smetane, 100 ml zelenjavne juhe, kajenski poper, 2 žlici bučnega olja

Priprava

1. Krompir skuhajte v lupini do mehkega, ga olupite in stisnite skozi stiskalnico za krompir.

2. Kruh narežite na majhne kocke in ga sušite v ogreti pečici na 140 stopinj 30 minut. Naribajte sir in sesekljajte pehtran. Mleko in maslo zavrite, prelijte kruhove kocke, dodajte jajci in pehtran, začinite s soljo in poprom ter maso dobro pregnetite. Pustite počivati 30 minut. Nato vmešajte še sir in stisnjeni krompir, oblikujte 8 enako velikih polpetov ter jih do pečenja postavite na hladno.

3. Bučne peške opražite v ponvi brez maščobe in začinite s sladkorjem in soljo. Bučo razpolovite, odstranite peške in jo narežite na 2 mm tanke rezine. Čebulo narežite na tanke trakove in jo pražite na olju na srednji vročini 3 minute. Dolijte smetano in juho, malo pokuhajte, dodajte narezano bučo, začinite s soljo in kajenskim poprom ter kuhajte pokrito na majhni vročini 5 minut.

4. V veliki ponvi segrejte olje in pecite polpete na srednji vročini 8 do 10 minut. V ogrete krožnike naložite dušeno bučo, nanjo položite polpete, postresite z bučnimi peškami in pokapljajte z bučnim oljem.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND