Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Krompir in beluši
[ -nova štajerska kuhinja- ]
Krompirjeva solata z beluši in redkvicami
28.05.2009
krompirjeva solata z beluši in redkvicami
Kategorija hrane:  solate
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

750 g čvrstega krompirja, 500 g belih špargljev, 8 redkvic, 1 majhna čebula, 6 žlic olja, 50 ml belega vinskega kisa, 150 ml piščančje juhe, 1 žlička gorčice, sol, poper, drobnjak

Priprava

1. Krompir skuhajte v lupini do mehkega, ohladite, olupite in narežite na rezine. Šparglje kuhajte v slani vodi 5 minut, prelijte z mrzlo vodo, dobro odcedite in jih narežite na 2 cm velike kose. Redkvice narežite na tanke rezine. Drobnjak drobno narežite.

2. Sesekljano čebulo opražite na dveh žlicah olja, dolijte kis in juho, malce povrite in v marinado zamešajte gorčico in preostalo olje. Prelijte preko narezanega krompirja,špargljev in redkvice ter previdno zmešajte. Solato pustite stati pol ure. Pred serviranjem vmešajte še drobnjak. Solata je odlična priloga k dunajskim zrezkom ali klobasam na žaru (priporočam nürnberške klobasice, ki se dobijo tudi pri nas).


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND