Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Špecli z zelenjavo
[ -vegetarijansko- ]
Narastek iz špeclev, blitve in paradižnika
08.08.2007
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  6 oseb
Hran. vrednost:  640 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 20 minut


Sestavine

500 g moke, 6 jajc, sol, muškatni orešček, 500 g blitve, 400 g zrelih paradižnikov, 200 g sira za raclet, 3 žlice opražđene čebule (iz vrečke), 20 g masla, 150 ml sladke smetane, 200 ml mleka

Priprava

1. Moko, jajca, 200 ml vode, sol in muškatni orešček zmešajte in stepajte s kuhalnico nekaj minut. Testo pustite stati 30 minut.

2. Blitvi odrežite trda steble, liste narežite na trakove in jih blanširajte v slani vodi 2 minuti. Odlijte, prelijte z mrzlo vodo in jo dobro odcedite. Paradižnik blanširajte, olupite, narežite na tanke krhlje in izrežite semenje. Sir naribajte.

3. V veliki posodi zavrite slano vodo, vanjo s pomočjo aparata za pripravo špeclev naribajte testo in jih kuhajte toliko časa, da priplavajo na vrh. Odlijte vodo, jih prelijte z mrzlo vodo in dobro odcedite. Pečico segrejte na 220 stopinj.

4. V ponvi na maslu pražite špecle nekaj minut, dodajte blitvo, paradižnik, sir, čebulo, sladko smetano in mleko, zavrite in vsebino stresite v model za narastke. Pecite na drugi rešetki od spodaj 20 minut. Ponudite z zeleno solato


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND