Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Smuč po japonsko
[ -kreativno- ]
Smuč s teriyaki omako
30.07.2007
Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut
Priporočeno vino:  rose


Sestavine

75 ml sladkega riževega vina (mirin), 150 ml piščančjega fonda, 75 ml sojine omak, 75 g sladkorja, 15 g jedilnega škroba; 2 avokada, sok polovice limete, 1/2 manga, 1 strok čilija; 600 g smučevega fileja, sol, poper, moka, 4 žlice rastlinskega ilja, 1 oranža

Priprava

1. V posodi zavrite riževo vino in ga kuhajte 10 sekund. Dodajte piščančji fond, 75 ml vode, sojino omako in sladkor ter kuhajte nekaj minut. Jedilni škrob razmešajte z žličko vode in z njim zgostite teriyaki omako. Teriyaki omako lahko naredite v večji količini in hranite v hladilniku več tednov.

2. Avokada olupite, razpolovite, odstranite pečko, ga narežite na zelo drobne kocke in pokapljajte z limetinim sokom. Mango narežite na majhne kocke in ga zamešajte v avokado. Začinite s soljo, poprom in drobno sesekljanim čilijem.

3. Smučeve fileje narežite na kose, začinite s soljo in poprom ter povaljajte v moki. V ponvi segrejte olje in na močni vročini smučeve fileje opecite najprej na mesni strani, nato pa še na strani s kožo. V ponev dodajte teriyaki omako in jo segrejte. Na krožnike naložite avokado z mangom, nanj položite ribje fileje in vse pokapljajte s sveže stisnjenim oranžnim sokom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND