Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Poletne breskve
[ -kreativno- ]
Poširana breskev z vinsko peno
18.07.2007
Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  222 kcal /osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

300 ml belega vina, 200 ml oranžnega soka, 80 g akacijevega medu, 25 g sladkorja, 1 žlica limoninega soka, 1 žlica vanilijevega sladkorja, 5 aromatičnih breskev, 4 rumenjaki

Priprava

1. Zavrite 200 ml vina, oranžni sok, med, sladkor in vanili sladkor ter kuhajte na majhni vročini 5 minut.

2. Breskve prerežite na polovico, izkoščičite in položite v vreli sirup. Kuhajte odkrito 10 do 15 minut, vmes breskve enkrat obrnite. Kuhane breskve pustite ohladiti v sirupu.

3. Dve breskovi polovici olupite in zmiksajte s 50 ml sadnega sirupa.

4. Za vinsko peno nad soparo stepite rumenjake, 100 ml sirupa (v katerem ste kuhali breskve) in 100 ml vina v gosto kremo ter nato posodo postavite v mrzlo vodo, da se krema ohladi.

5. Na krožnike naložite po dve polovico, ju oblijte z vinsko peno in pokapljajte z breskovim pirejem. Po želji lahko pred serviranjem breskove polovice tudi olupite.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND