Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Češnje in zdrob
[ -malo drugače- ]
Zdrobovi cmoki s češnjevim kompotom
14.06.2007
Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

500 ml mleka, 120 g malsa, 125 g pšeničnega zdroba, 3 žlice sladkorja, 2 jajci, drobtine, cimet, 1 zavitek vanili sladkorja; kompot-250 g češenj, 150 ml češnjevega soka, 25 m češnjevega žganja, 50 g sladkorja, 30 ml prošeka, 2 žlici jedilnega škroba

Priprava

1. Mleko, maslo in sladkor zavrite, vmešajte zdrob in kuhajte nekaj minut, da se masa zgosti ter jo pustite malce ohladiti. Vmešajte jajci in oblikujte cmoke.

2. Za kompot zavrite sok, žganje, prošek in sladkor ter ga zgostite z jedilnim škrobom. V omako zamešajte izkoščičene češnje, kuhajte 5 minut in kompot ohladite.

3. Cmoke kuhajte na majhni vročini 10 do 15 minut (odvisno od velikosti cmokov), jih dobro odcedite in povaljajte v drobtinah, ki ste jih opražili na maslu skupaj z vanili sladkorjem in cimetom.

4. Na krožnik položite 3 cmoke, okrasite s češnjeveim kompotom in postresite s sladkorjem v prahu.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND