Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Pomladanska rižota
[ -malo drugače- ]
Zelenjavna rižota z mavrahi
13.04.2007
Kategorija hrane:  riž in polenta
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  462 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

25 g posušenih mavrahov, 2 majhni šalotki, 1 strok česna, 150 g korenja, 4 mlade čebule, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 80 ml sladke smetane, ca. 850 ml zelenjavne juhe, 30 g masla, 300 g riža za rižoto (Arborio, Carnaroli, Vialone nano), 50 ml belega vina, sol, poper, 40 g naribanega parmezana, 200 g olimskega sira

Priprava

1. Mavrahe namočite za 20 minut v vroči vodi, jih precedite in tekočino shranite. Olupljeni šalotki in česen drobno sesekljajte. Korenje narežite na drobne kocke. Mlado čebulo narežite na tanke kolobarje. Juho segrejte.

2. V posodi segrejte 20 g masla, v njem stekleno opražite šalotko in česen, dodajte riž in ga malce opražite. Zalijte z vinom in pustite, da skoraj v celoti izpari. Dolijte tekočino, v kateri so se namakali mavrahi in malo juhe ter med stalnim mešanjem in dolivanjem juhe kuhajte rižoto na majhni vročini do al dente. Po 10 minutah kuhanja dodajte korenje.

3. Olimski sir narežite na 1 cm debele rezine in jih zlato rjavo opecite v teflonski ponvi.

4. Medtem v drugi ponvi na preostalem maslu na hitro podušite mavrahe in mlado čebulo ter na koncu s peteršiljem vred zamešajte v rižoto. Začinite s poprom in vmešajte še stepeno smetano in parmezan. Rižoto naložite v ogrete globoke krožnike, na vrh položite pečen olimski sir in takoj ponudite.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND