Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Zajčji file s suhimi slivami in kuskusom
[ -za goste- ]
Zajčji file s suhimi slivami in kuskusom
18.03.2007
Kategorija hrane:  meso in divjačina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  70 minut


Sestavine

4 zajčji fileji (a 120 g), 50 g masla, 10 g moke, 100 g korenja, 100 g zelene v gomolju, 50 g čebule, 100 g pora, 2 žlici olja, 1 žlička paradižnikove mezge, 50 ml rdečega vina, 800 ml telečjega fonda (ali goveje juhe), 200 g suhih sliv brez koščic, 200 g posušenih marelic, 2 žlički koriandra v zrnu, 3 nageljnove žbice, 1 žlička belih poprovih zrn, sol.

Priprava

1. Korenje,zeleno in čebulo olupite in narežite na kocke. Por razpolovite in narežite na kolobarje. V posodi segrejte 1 žlico olja, opražite zelenjavo, dodajte paradižnikovo mezgo in pražite 10 minut. Dolijte vino, pokuhajte in dolijte še juho Kuhajte odkrito 30 minut.

2. Slive in marelice namakajte v topli vodi 30 minut. Začimbe zdrobite v možnarju in potresite po filejih. Zmešajte 20 g masla z moko in postavite v hladilnik.

3. Omako precedite in zavrite ter vmešajte maslo z moko, da se omaka rahlo zgosti. Preostalo olje in maslo segrejte in opecite fileje z vseh strani. Dodajte odcejeno suho sadje in ponev postavite v ogreto pečico na 200 stopinj na drugo rešetko od spodaj za 15 minut.

4. Medtem olupite in drobno sesekljajte 50 g šalotke in 1 strok česna ter ju oprežite na 1 žlici olivnega olja. Dodajte 200 g kuskusa, podušite in zalijte z 300 ml zelenjavne juhe. Kuskus pustite stati nekaj minut, da se prepoji.

5. Na ogrete krožnike naložite kuskus, zajčji file, suho sadje in vse oblijte z omako.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND