Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Rezanci z morskim listom in vongolami
[ -na hitro- ]
Rezanci z morskim listom in vongolami
01.03.2007
Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

1 kg svežih vongol, 100 g čebule, sol, 1 strok čilija, 1 strok česna, 5 žlic olivnega olja, 100 ml belega vina, 4 fileji morskega lista (a 60 g), 300 g rezancev (npr. linguini ali capellini), bazilikin pesto (30 g bazilike, sol, 120 ml olivnega olja, 15 g drobtin)

Priprava

1. Za pesto zmiksajte gladek pire iz bazilike in olja, vmešajte drobtine in ga začinite s soljo in poprom.

2. Školjke dajte v posodo v mrzlo, rahlo soljeno vodo. Čebulo in česen drobno sesekljajte. Čiliju odstranite semenje in ga sesekljajte. Školjke odcedite in odprte zavrzite. V široki posodi segrejte 3 žlice olja in dušite čebulo, česen in čili na srednji vročini 2 minuti. Dodajte školjke in vino ter pokrito dušite 4 minute, da se odprejo.

3. V ponvi segrejte preostalo olje in pecite ribje fileje na vsaki strani 3 minute. Testenine skuhajte al dente, jih odcedite in shranite 100 ml vode, v kateri so se kuhale ter ga skupaj s polovico pesta zamešajte v testenine. Vmešajte še školjke s tekočino vred, testenine naložite na vroče krožnike in na vrh položite pečeni morski list. Preostali pesto ponudite posebej.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND