Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Njen odgovor
[ -ona zanj- ]
Creme brulee in suho sadje v kompotu s sadjevcem
20.12.2006

"Res si me presenetil," je priznala. "Zato bom zdaj še jaz tebe," in je skrivnostna vstala od mize. Potem je iz kuhinje zavohal plinski gorilnik, za njim pa karamelni sladkor. Njen cede je zamenjal njegov, postrvjo peno pa opečena jajčna krema.


Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  6 oseb
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura + čas za pečenje + čas za hlajenje


Sestavine

160 ml mleka, 300 g smetane, 80 g sladkorja, 4 rumenjaki, 1 vaniljev strok, 6 žlic rjavega sladkorja.
Kompot: 250 g mešanega suhega sadja, 50 ml sadjevca, 250 ml jabolčnega soka.

Priprava

1. Mleko, smetano, sladkor in rumenjake je dobro zmešala in v maso nastrgala sredico vaniljevega stroka. Pustila je stati pokrito v hladilniku preko noči.

2. Pečico je segrela na 100 stopinj. Maso je precedila in z njo napolnila modelčke ter jih postavila v ogreto pečico za 1 uro. Kremo je nato ohladila in postavila v hladilnik za 3 ure. Pred serviranjem je kremo potresla s sladkorjem in karamelizirala s plinskim gorilnikom (ali v pečici pod grilom).

Kompot
1. Suho sadje je narezala na majhne kocke in ga s sadjevcem in jabolčnim sokom kuhala do gostega kompota.

Komentar

"Tvoja je vedno zadnja," je ugotovil, ko je po dnu lovil še zadnje vaniljeve sledi. "Toda tokrat je res slastna!"


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND