Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Mlado vino
[ -ona zanj- ]
Pečene račje prsi z madeira omako in ohrovtovim pirejem
28.08.2009

"Si za delitev dela," je vprašala, da je postal takoj sumljiv. Ko je nazadnje prikimal ob tem vprašanju, je moral pomiti posodo... "Kakšno?" je previdno vprašal. "Jaz poskrbim za hrano, ti pa za pijačo!" Zdelo se mu je, da ni slišal prav. Za takšno delitev je, seveda, vedno. "Logično! Že grem v shrambo," je veselo pristal. "Počasi, počasi," ga je ustavila. "V shrambi imaš le stara vina, ta jed pa potrebuje novo!"


Kategorija hrane:  perutnina
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

Račje prsi: 400 g račjih prsi, sol, poper, olje
Ohrovtov pire: 400 g ohrovta, 40 g šalotke, 20 g masla, 100 ml sladke smetane, sol, poper, muškatni orešek
Omaka madeira: 20 ml madeire, 240 ml piščančjega fonda, 20 g mrzlega masla

Priprava

Račje prsi
Kožo na račjih prsih je križasto zarezala in meso solila ter poprala. Teflonsko ponev je močno segrela, vanjo položila račje prsi s kožo navzdol in jih pekla 3 minute. Nato jih je obrnila, pekla še 3 minute in jih postavila v ogreto pečico na 180 stopinj za 10 do 12 minut. Pečene prsi je narezala na 1cm debele rezine.

Ohrovtov pire
1. Drobno narezani ohrovt je blanširala v vreli vodi 8 minut in ga dobro odcedila. Sesekljano šalotko je stekleno opražila na maslu, dodala blanširani ohrovt in ga dušila 8 minut. Zalila je s smetano, začinila s soljo, poprom in muškatnim oreškom ter zmiksala.

2. Na krožniku je naložila pire, nanj rezine račjih prsi in oblila z omako madeira.

Omaka madeira
V posodi je zavrela madeiro, zalila s fondom in pokuhala na polovico ter na koncu zgostila z maslom.

Komentar

"Odlična račka," jo je pohvalil. "Odličen mladenič," mu je odgovorila. "Le koga je mislila," se je spraševal.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND