Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Kar vse
[ -ona zanj- ]
Zajčji file s koromačem, korenjem in jurčki
27.10.2006

"Kaj bi jedel," ga je vprašala, ko je gledala v hladilnik. "Imam zajčka, imam jurčke in imam potočne rake. Izberi!" Dolgo je pomišljal, saj ga je mikal zajček, ki je bil zadnjič z gorčično omako tako dober, a tudi jurčki, saj je zdaj njihova sezona, so tako mamljivo dišali, in potočni raki so zveneli tako obetajoče, kot da je že novo leto. Potem pa ga je preblisnila salomonska rešitev. "Kar vse," je rekel.
"Kaj vse," se je začudila. "Izberi, prvo, drugo ali tretje?" A on se ni dal. "Saj sem izbral. Vse bi!"
Malo ga je še čudno gledala, potem pa je, logično, zmagala ljubezen... Ali pa se je spomnila, kaj bo ona izbrala, ko bo on na vrsti.


Kategorija hrane:  meso in divjačina
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

2 zajčja fileja (250 g), 150 g korenja, 200 g koromača, 100 g jurčkov, 2 stroka česna, 1 žlica sesekljanega peteršilja, 200 ml piščančjega fonda, 3 žlice olivnega olja, 4 žlice masla, sol, poper, 1 žlička jedilnega škroba. 12 repkov potočnih rakov ali garnel.

Priprava

1. Korenje in koromač je očistila in narezala na majhne kocke. Česen je olupila in narezala na tanke rezine. V posodi je segrela 2 žlici masla in opražila korenje, koromač in česen. Zalila je s piščančjim fondom in zelenjavo kuhala do mehkega na majhni vročini. Omako je zgostila z jedilnim škrobom in jo začinila s soljo, poprom in peteršiljem.

2. Zajčja fileja je solila in poprala ter jih zlatorjavo opekla v ponvi na olivnem olju. V drugi ponvi je na maslu opražila jurčke in rakove repke ter jih solila in poprala. Na ogreta krožnika je naložila zelenjavo, nanjo kupček krompirjevega pireja in na rezine narezano meso. Naokrog je potresla pečene jurčke in rakove repke.

Komentar

Tako zadovoljno je momljal, cmokal in hvalil, da mu ni preostalo drugega kot narediti še konkreten korak: "Ker je bilo tako dobro, jaz pomivam!" Toda, ko je prišel v kuhinjo, mu je bilo takoj žal. Toliko loncev... "Kaj naj pomijem," se je poskusil izmazati. "Kar vse," je odgovorila.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND