Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Spet krompir
[ -ona zanj- ]
Pikantni krompirjevi mufini
26.10.2006

"Spet krompir?" se je začudil. "Kako spet?" se je začudila nazaj. "Prejšnji teden sem že jaz pripravil zgolj krompir," se je skušal pohvaliti s svojim dosežkom. "To je bilo prejšnji teden in to si bil ti. Sicer pa, ko boš ti pripravil kaj boljšega, bom tudi jaz..." Mu je po tem logičnem razmišljanju preostal še kakšen argument? Le tiho je bil in se spravil na svojo stran kuhinje.


Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

400 g mokastega krompirja, sol, 2 jajci, 35 ml mleka, 35 g ribanega parmezana, 100 g gorgonzole, poper, maslo in drobtine za model.

Priprava

Krompir je do mehkega skuhala v lupini, ga olupila in stisnila skozi stiskalnico za krompir. Jajci in mleko je razžvrkljala in skupaj s parmezanom zamešala v krompirjev pire. Gorgonzolo je narezala na 5 mm velike kocke in jo zamešala v krompirjevo maso ter jo začinila s soljo in poprom.
Model za mufine je namastila z maslom, potresla z drobtinami in napolnila s krompirjevo maso. Pečico je segrela na 190 stopinj. Mufine je pekla na drugi rešetki od spodaj 35 minut in še vroče ponudila s solato.

Komentar

"Mmmmm..." sta najprej hvalila njegovo, potem pa "mmmmmm...." še njeno. In: "Spet je bilo dobro!" družno ugotovila.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND