Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
File škarpine z olivnim fondom in bazilikinim pirejem
[ -rožmarinovi recepti- ]
File škarpine z olivnim fondom in bazilikinim pirejem
03.07.2006

Zeleno črna kombinacija za rdečo ribo.


Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

4 veliki mokasti krompirji, mleko, 2 žlici masla, sol, poper, 20 lističev bazilike, 3 žlice bazilikinega pesta, 80 g črnih oliv, 3 žlice olivnega olja, 150 ml kokošjega fonda, 2 vejici timijana, 50 g masla, 4 fileji škarpine, olje ali maslo za pečenje.

Priprava

1. Za olivni fond izkoščičite olive in jih zmiksajte z olivnim oljem v pasto. V majhni posodi segrejte kokošji fond, dodajte olivni pire in osmukane lističe timijana ter pustite kuhati nekaj minut. Odstavite z ognja.

2. Krompir olupite, narežite na kocke in ga skuhajte do mehkega v slani vodi. Bazilikin pesto lahko kupite na bio tržnici ali pa ga pripravite sami iz šopka blanširanega peteršilja, 2 šopkov bazilike, 1 sesekljanega stroka česna, 80 g stopljenega masla, 120 ml olivnega olja, 30 g opraženih pinij, 1 žlice parmezana, soli in popra. Vse naštete sestavine zmiksajte v pesto.

3. Kuhani krompir dobro odcedite, ga pretlačite v gladek pire in dodajte 2 žlici masla ter mleko po potrebi. Baziliko narežite na trakove in jo skupaj s pestom vmešajte v krompirjev pire.

4. Ribje fileje solite in poprajte ter specite v ponvi na olju ali maslu. Olivni fond še enkrat zavrite in zgostite s 50 g masla. Na ogrete krožnike dajte kupček krompirjevega pireja, nanj položite ribji file in naokrog oblijte z olivnim fondom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND