Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Polentin narastek in kompot iz rabarbare
[ -rožmarinovi recepti- ]
Polentin narastek in kompot iz rabarbare
03.07.2006

Kdo bi si mislil, da so lahko žganci tako dobri...


Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  817 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

500 g rabarbare, 1 oranža, 200 g malinovega ali ribezovega želeja, 500 ml mleka, 3 žlice medu, 125 g instant polente, 100 g marcipana, 50 g masla, 100 g nalistanih mandljev, vaniljev sladoled.

Priprava

1. Rabarbaro olupite in narežite na 3 cm dolge kose. Oranžo stisnite in odmerite 80 ml soka. V posodi zavrite žele in oranžni sok, dodajte narezano rabarbaro in jo pokrito kuhajte na majhni vročini 2 do 4 minute ter vmes večkrat previdno premešajte. Kuhano rabarbaro prelijte v veliko plitvo posodo in jo pustite ohladiti.

2. Zavrite mleko, 2 žlici medu in ščepec soli. Med mešanjem dodajte instant polento ter kuhajte na majhni vročini nekaj minut, da se zgosti. Marcipan narežite na majhne kocke in ga z metlico vmešajte v kuhano polento. Štiri majhne posodice za narastek (premer 10 cm) namastite in vanje porazdelite kuhano polento. Pečico segrejte na 180 stopinj.

3. V majhni ponvi zavrite maslo, preostali med in nalistane mandlje. Potresite preko polente in postavite v pečico na drugo rešetko od spodaj za 20 do 25 minut. Pečeni narastek ponudite s kompotom in kepico sladoleda.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND