Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Smuč na pečenih beluših
[ -rožmarinovi recepti- ]
Smuč na pečenih beluših
14.03.2011

Če niste ribič, potem vsaj paradižnike sami naberite.


Kategorija hrane:  sladkovodne ribe
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  332 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  50 minut


Sestavine

4 fileji smuča (a 150 g), 250 g paradižnika, 500 g belih belušev, šopek bazilike, 7 žlic olivnega olja, 100 g sesekljane mlade čebule, 2 stisnjena stroka česna, sol, poper.

Priprava

1. Paradižnike blanširajte, prelijte z mrzlo vodo in jih olupite. Razrežite jih na štiri kose, odstranite peške in jih narežite na krhlje. Beluše olupite in narežite na 5 cm dolge kose. Baziliko narežite na trakove.

2. V ponvi segrejte 4 žlice olja in pecite beluše na srednji vročini 8 do 10 minut, da rahlo porjavijo. Dodajte čebulo in česen, pražite 2 minuti in dodajte še paradižnik. Malce podušite in začinite s soljo in poprom.

3. V drugi ponvi segrejte preostalo olje. Smučeve fileje solite in poprajte ter jih pecite na vročem olju na vsaki strani 2 minuti. V zelenjavo vmešajte narezano baziliko. Na vroče krožnike naložite pečeno zelenjavo in nanjo položite smučev file.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND