Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Polpeti z beluši v smetanovi omaki
[ -rožmarinovi recepti- ]
Polpeti z beluši v smetanovi omaki
27.06.2006

Zadnji letošnji beluši. Slovenski, seveda.


Kategorija hrane:  meso in divjačina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  596 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

800 g mletega mesa, 50 g starega belega kruha, 100 g čebule,4 žlice sesekljanega peteršilja, 70 g masla, 6 žlic olivnega olja, 50 g kaper, 20 g sardelnih filejev v olju, 3 jajca, sol, poper, kajenski poper, 500 g belih belušev, 200 ml sladke smetane, muškatni orešek, 2 žlici narezanega drobnjaka.

Priprava

1.Za polpete namočite kruh v mlačni vodi. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. V ponvi segrejte 30 g masla in 2 žlici olja ter čebulo stekleno opražite. Dodajte peteršilj in pustite čebulo ohladiti. Kapre in sardelne fileje odcedite in narežite. Kruh zelo dobro ožmite.

2. Mleto meso zmešajte s praženo čebulo, kaprami, sardelnimi fileji, ožetim kruhom in jajci v gladko maso. Začinite jo s soljo, poprom in kajenskim poprom. Z mokrimi rokami oblikujte majhne polpete in jih shranite v hladilniku.

3. Beluše olupite in jih kuhajte 8 minut v slani vodi, kateri ste dodali ščepec sladkorja in žličko masla. Dobro jih odcedite in narežite na 5 cm dolge kose. V posodi zavrite smetano in jo kuhajte na majhni vročini toliko časa, da se rahlo zgosti. Solite in poprajte in v njej pred serviranjem pogrejte kuhane beluše ter potresitez drobnjakom.

4. V veliki ponvi segrejte preostalo olje in maslo ter pecite polpete na srednji vročini do zlato rjave barve. Ponudite jih z beluši v smetanovi omaki in krompirjevim pirejem.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND