Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Tradicionalni beluši
[ -vegetarijansko- ]
Beluši z restiji in remuladno omako
05.06.2006
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  527 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

1 kg zelenih ali belih belušev (ali vsakih polovico), 1 žlička sladkorja, 4 žlice masla, sol, 600 g krompirja, 2 žlici jedilnega škroba, muškatni orešek, 4 žlice olja, 120 g majoneze, 2 trdo kuhani jajci, 25 g majhnih kaper, 2 žlici jogurta, 2 žlici sesekljanega drobnjaka, 1 žlica sesekljanega pehtrana, 2 žlici sesekljanega peteršilja, vorčester omaka

Priprava

1. Trdo kuhani jajci olupite in posebej sesekljajte beljak in rumenjak. Kapre drobno narežite. Gladko razmešajte majonezo in jogurt, dodajte sesekljani rumenjak in beljak, kapre in vsa zelišča. Omako začinite s soljo, poprom in vorčester omako. Postavite v hladilnik.

2. Beluše olupite (zelene samo na spodnji tretjini) in vsakemu odrežite oleseneli konec. Zavrite slano vodo, dodajte 1 žlico masla in sladkor ter kuhajte bele beluše 8 minut in zelene beluše 4 minute.

3. Medtem krompir olupite in naribajte v posodo z mrzlo vodo(tako ne porjavi). Dobro ga ožmite, zmešajte z jedilnim škrobom in začinite s soljo in muškatnim oreškom.

4. V veliki ponvi segrejte olje in z žlico polagajte krompir v ponev ter ga pri tem oblikujte v kroge s premerom 7 cm. Restije pecite na srednji vročini na vsaki strani toliko časa, da lepo porjavijo. Odcedite jih na kuhinjskem papirju.

5. Preostalo maslo raztopite.Na ogrete krožnike naložite kuhane beluše, jih prelijte z vročim maslom in ponudite z restiji in remuladno omako


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND