Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Tarte tatin z rabarbaro
[ -rožmarinovi recepti- ]
Tarte tatin z rabarbaro
03.06.2006

Zdaj je rabarbarin čas!


Kategorija hrane:  peciva in torte
Za (št. ljudi, kosov):  12 kosov
Hran. vrednost:  310 kcal/kos
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura (+ čas za hlajenje)


Sestavine

250 g moke, 200 g masla, 180 g sladkorja v prahu, sol, 1 jajce, 500 g rabarbare, 4 žlice oranžnega soka, 150 g mehkih suhih marelic, 25 g sesekljanih pistacij.

Priprava

1. Moko, 175 g na kocke narezanega masla, 80 g sladkorja v prahu, ščepec soli in jajce hitro zgnetite v gladko testo in ga zavitega v prozorno folijo postavite na hladno za 1 uro. Rabarbaro olupite, debelejša stebla po dolgem prerežite na polovico in nato vsa stebla narežite na 5 cm dolge kose.

2. Pečico segrejte na 190 stopinj. Model za tarte s premerom 30 cm segrevajte v pečici na drugi rešetki od spodaj 10 minut. Medtem karamelizirajte 100 g sladkorja v prahu, dodajte 25 g masla in oranžni sok ter kuhajte toliko časa, da nastane gosti sirup. Vlijte ga v ogreti model za tarte in nanj v krog porazdelite narezano rabarbaro ter marelice.

3. Testo na pomokani delovni površini razvaljajte v krog s premerom 32 cm, ga položite preko sadja in robove stisnite v model. Testo večkrat prebodite z vilicami in pecite na drugi rešetki od spodaj 30 minut. Pečeno tarte takoj zvrnite na servirno ploščo, malce ohladite in potresite s pistacijami. Ponudite z vanilijevim sladoledom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND