Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Gratinirane pokrovače z jurčki
[ -za goste- ]
Gratinirane pokrovače z jurčki
16.03.2011

December je čas jakobink, zato boste z njimi najlepše pozdravili goste na praznični mizi.


Kategorija hrane:  tople predjedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

8 pokrovač z lupino, 60 g peteršiljeve korenine, 120 g korenja, 250 g zamrznjenih jurčkov, 50 g masla, sol, poper, ščepec žafrana, 20 ml prošeka, 200 g sladke smetane, 2 rumenjaka, 2 žlici sesekljanega peteršilja.

Priprava

1. Pokrovače ločite od lupine, jih umijte in dobro osušite. Peteršiljevo korenino in korenje olupite in narežite na zelo drobne kocke. Odtaljene jurčke narežite na drobne kocke. Pečico segrejte na 220 stopinj.

2. V ponvi segrejte 20 g masla in pražite narezano zelenjavo in gobe nekaj minut. Začinite s soljo, poprom in žafranom ter zalijte s prošekom. Dolijte še smetano in kuhajte toliko časa, da se omaka zgosti. Pustite jo malce ohladiti in nato vanjo zamešajte še rumenjaka in peteršilj.

3. Preostalo maslo raztopite v majhni ponvi in v njem pecite pokrovače na vsaki strani 1 minuto. V lupine dajte malo gobove omake, nanjo položite pokrovače in jih prelijte s preostalo omako. Gratinirajte jih na zgornji rešetki 4 do 5 minut oz. toliko časa da po vrhu dobijo zlatorjavo barvo. Ponudite jih s sveže opečenimi kruhki.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND