Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Polnjena paprika s kuskusom
[ -rožmarinovi recepti- ]
Polnjena paprika s kuskusom
19.12.2005

Sredozemsko-arabska inačica madžarske jedi.


Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

8 podolgovatih rdečih paprik, 200 g kuskusa, 400 ml zelenjavne juhe, 8 posušenih paradižnikov v olju, 12 črnih oliv brez koščic, 4 mlade čebule, 120 g kozjega sira, šopek sveže mete, 1 žlica limoninega soka, sol, tabasco omaka, 4 žlice olivnega olja.

Priprava

1. V posodi zavrite 200 ml juhe, vanjo stresite kuskus in ga pustite stati pokritega 5 minut. Nato ga zrahljajte z vilicami. Paradižnike in olive narežite na majhne kocke. Mlado čebulo očistite in narežite na kocke. Meto umijte, osušite, nekaj listov dajte na stran za dekoracijo in preostale liste narežite na trakove. V kuskus zamešajte narezane paradižnike, olive, mlado čebulo, na majhne kocke narezan kozji sir in meto ter začinite z limoninim sokom, soljo in tabasco omako.

2. Pečico segrejte na 200 stopinj. Paprike prerežite po dolgem na polovico, odstranite semenje, jih napolnite s kuskusom in naložite v model za narastke. Dolijte preostalo juho, pokapljajte z olivnim oljem in pecite v sredini pečice 30 minut. Okrasite s preostalimi metinimi listi in zraven ponudite omako iz rumene paprike.

3. V dveh žlicah masla podušite na kocke narezano rumeno papriko, dodajte 1 žličko paradižnikove mezge, potresite z 1 žličko paprike v prahu, dodajte ščepec soli in zalijte z 200 ml sladke smetane, kuhajte toliko časa, da se paprika zmehča ter nato vse pretlačite s paličnim mešalnikom in na koncu omako precedite.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND