Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Solata iz rdeče pese s kozjim sirom
[ -rožmarinovi recepti- ]
Solata iz rdeče pese s kozjim sirom
11.12.2005

Kar pozabite, da včasih rdeče pese niti videti niste mogli.


Kategorija hrane:  solate
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  424 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 30 minut,


Sestavine

3 enako velike rdeče pese (a 175 g), 300 ml instant zelenjavne juhe, sol, poper, 1 žlica sladkorja, 50 g orehov, 7 žlic olivnega olja, 2 stroka čilija, 3 žlice gorčice, 6 žlic javorovega sirupa, 2 žlici limoninega soka, 1 žlica nastrgane oranžne lupinice, 1 žlica balzamičnega kisa, 50 g rukole, 150 g svežega kozjega sira, 4 rezine pršuta.

Priprava

1. Pečico segrejte na 180 stopinj. Rdečo peso olupite in narežite na krhlje ter jih naložite v ognjevarno posodo za narastke. Dolijte juho, začinite s soljo, poprom in sladkorjem ter tesno pokrijte z alu folijo. Vanjo naredite štiri luknje in posodo postavite na spodnjo rešetko pečice. Rdečo peso dušite 60 do 70 minut. Kuhano peso dajte iz juhe in pustite ohladiti.

2. Orehe grobo sesekljajte, zlato rjavo opecite v 1 žlici olivnega olja in jih na koncu solite. Čiliju odstranite semenje in ga sesekljajte. Zmešajte marinado iz 5 žlic olivnega olja, javorovega sirupa, gorčice, balzamičnega kisa, limoninega soka in oranžne lupinice. Začinite jo s soljo in poprom.

3. Rukolo umijte, osušite in naložite na krožnike. Pršut hrustljavo opecite na preostalem olju. Na rukolo naložite kuhano rdečo peso, kozji sir in orehe ter vse skupaj pokapljajte z marinado. Okrasite s pečenim pršutom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND