Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Grozdje iz pečice
[ -malo drugače- ]
Potresanec z grozdjem
05.12.2005
Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

500 g majhnega grozdja, 150 g sladkorja, 125 ml polsuhega belega vina, 125 g moke, 1/2 žličke pecilnega praška, 1/2 žličke cimeta, 50 g kisle smetane, 40 g naribanih mandljev ali lešnikov. 50 g masla

Priprava

1. Pečico segrejte na 180 stopinj. Grozdje osmukajte in jagode naložite v modelčke za gratiniranje (premer 10 cm). Potresite s 50 g sladkorja, pokapljajte z vinom in pecite v pečici 5 minut.

2. Medtem zmešajte moko, pecilni prašek, preostali sladkor in cimet. Dodajte kislo smetano, naribane mandlje in kocke masla ter vse skupaj na hitro zgnetite v drobtine. Z njimi potresite grozdje in pecite v sredini pečice še 30 minut. Pustite ohladiti do mlačnega, potresite s sladkorjem v prahu in ponudite s stepeno sladko smetano.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND