Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Preprosta ribja juha
[ -rožmarinovi recepti- ]
Preprosta ribja juha
03.09.2005

Najhitrejša - in najbolj okusna - pot do morja.


Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  Čas priprave 40 minut


Sestavine

2 fileja morskega lista, 16 velikih kozic ali škampov, 2 stroka česna, 150 g šalotke, 300 g koromača, 200 g stebelne zelene, sol, vejica kopra, vejica pehtrana, 1 žlička žafranike, 4 žlice olivnega olja, 100 ml suhega vermuta (noilly-prat), 1 l ribjega juhe oz. fonda, kajenski poper.

Priprava

1. Ribja fileja narežite na majhne kose in postavite v hladilnik. Česen in šalotko olupite in drobno sesekljajte. Koromač umijte, razpolovite, izrežite trdi kocen in ga narežite na tanke rezine. Zeleno tanko olupite in narežite na tanke kose.
2. V širokem loncu segrejte olje in na srednji vročini pražite čebulo in česen 2 minuti. Dodajte koromač, zeleno in žafraniko, premešajte in dolijte vermut ter kuhajte 1 minuto. Dolijte ribjo juho, dodajte zelišča in kuhajte na majhnem ognju 10 minut. Odstranite zelišča.
3. Začinite s soljo in kajenskim poprom ter dodajte narezano ribo in kozice. Kuhajte na majhnem ognju še 5 minut. Po želji pred serviranjem juho potresite s koprom in ponudite z belim kruhom in majonezno omako (v majonezo zamešajte stisnjen strok česna, žličko gorčice, malo čilija, malo limoninega soka in sol).


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND