Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Creme brulee s paradižnikom
[ -rožmarinovi recepti- ]
Creme brulee s paradižniki in praženim česnom
10.06.2011

Slana izpeljanka najbolj znane francoske sladice.


Kategorija hrane:  tople predjedi
Za (št. ljudi, kosov):  6 oseb
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  2 uri 10 minut


Sestavine

1 glavica česna (ca.80 g), sol, 2 vejici timijana, 3 žlice olivnega olja, 500 g zrelega paradižnika, 35 g šalotke, poper, 2 jajci, 2 rumenjaka, 75 g creme fraiche, 175 ml mleka, 250 ml sladke smetane, 1 strok čilija, 2 vejici sivke, 75 g medu, 25 g sladkorja

Priprava

1. Česnu odrežite zgornji pokrov in ga postavite na večji kos alu folije. Potresite ga s soljo, pokapljajte z 2 žlicama olja in na vrh položite timijan. Tesno zaprite in česen pecite v ogreti pečici na 225 stopinjah na drugi rešetki od spodaj 50 minut. Pečeni česen pustite ohladiti in nato stroke iztisnite iz lupine.

2. Paradižnike blanširajte, prelijte z mrzlo vodo, olupite, odstranite koščice in narežite na drobne kocke. Šalotko olupite in drobno sesekljajte. V ponvi segrejte preostalo olje, stekleno opražite šalotko, dodajte paradižnik in pražite nekaj minut. Začinite s soljo in poprom in pustite ohladiti v cedilu.

3. Pečico segrejte na 160 stopinj. Zmešajte jajci, rumenjaka, creme fraiche, mleko in smetano. Dodajte česen ter krepko začinite s soljo in poprom. V ognjavarne modelčke (a 115 ml) dajte najprej 1 žlico paradižnikove mase, jo poravnajte in nanjo vlijte jajčno kremo. Modelčke postavite v pekač, do dveh tretjin višine dolijte vrelo vodo in pekač postavite v pečico na drugo rešetko od spodaj za 40 minut. Nato kremo pustite ohladiti.

4. Stroku čilija odstranite semenje in ga sesekljajte. Zavrite med, sladkor, čili in osmukane liste sivke ter kuhajte na majhnem ognju 2 minuti. Na vsako kremo dajte po eno žličko kuhanega medu in pustite ohladiti v hladilniku.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND