Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Svinjski file z grappo
[ -rožmarinovi recepti- ]
Svinjski file z omako v grappi namočenih rozin in pinjol s kremasto polento
26.08.2005

Zaljubili se boste v omako iz rozin, toda le, če boste uporabili res svetle in temne.


Kategorija hrane:  meso in divjačina
Za (št. ljudi, kosov):  6 oseb
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  50 minut


Sestavine

800 g svinjskega fileja, 50 g svetlih in 50 g temnih rozin, 10 cl grappe, 4 žlice olivnega olja, 6 vejic rožmarina, 150 g pinjol, 200 ml zelenjavne juhe, 2 žlici mrzlega masla; 90 g koruznega zdroba, 60 g masla, 375 ml mleka, 270 ml sladke smetane, sol, muškatni orešek

Priprava

1. Rozine namočite v grappi za 30 minut. Medtem segrejte pečico na 180 stopinj. V ponvi z ognjavarnim držajem segrejte 2 žlici olja in z vseh strani opecite svinjski file, ki ste ga začinili s soljo in poprom. Na vrh položite vejice rožmarina in ponev postavite v pečico za 20 minut.

2. Medtem v ponvi segrejte preostalo olje in zlatorjavo opražite pinjole. Dodajte rozine z grappo in zavrite. Dolijte juho in kuhajte 1 minuto. Omako shranite na toplem.

3. Za polento v posodi segrejte maslo in svetlo opražite koruzni zdrob. Dolijte mleko in smetano, zavrite in med mešanjem kuhajte na majhni vročini 5 minut. Polento začinite s soljo in muškatnim oreškom.

4. Rozinovo omako zavrite in vanjo z metlico vmešajte mrzlo maslo. Svinjski file narežite na debele kose. Na sredino krožnika dajte kupček kremaste polente, nanjo položite kos fileja in naokrog porazdelite omako. Na vrh mesa položite še vejico rožmarina in takoj ponudite.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND