Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Svinjski file in zelišča
[ -za goste- ]
Polnjen svinjski file
25.08.2005
Kategorija hrane:  meso in divjačina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  408 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  35 minut


Sestavine

600 g svinjskega fileja, 1 čebula, sol, poper, 200 g tamar sira z zelišči, šopek svežih zelišč (bazilika, timijan, origano), 30 g margarine, 125 ml instant zelenjavne juhe, 125 ml belega vina

Priprava

1. Čebulo drobno sesekljajte. Svinjski file narežite na 4 kose in nato vsak kos prečno zarežite, a pazite, da ne prerežete do konca. Timijan in origano osmukajte s stebel in baziliko narežite na trakove.

2. Na notranji strani meso začinite s soljo in poprom ter premažite s polovico zeliščnega sira.Potresite s polovico pripravljenih zelišč in spnite z zobotrebcem. Pečico segrejte na 180 stopinj.

3. V ponvi segrejte margarino in meso na hitro opecite na močni vročini z vseh strani. Preložite ga v pekač, ki ste ga obložili z alu folijo in postavite v pečico za 15 minut.

4. Medtem na maščobi od pečenja stekleno opražite čebulo, zalijte z juho in vinom ter kuhajte 5 minut. V omako zamešajte preostali sir in zelišča ter vse skupaj gladko pretlačite s paličnim mešalnikom. Omako še enkrat zavrite in začinite s soljo in poprom. Polnjen svinjski file ponudite z omako, paradižnikovo solato in svežo bageto.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND