Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Tarte z rabarbaro
[ -za goste- ]
Tarte z rabarbaro
22.08.2005

Ne pojejte je še vroče, naj se vsaj malo ohladi. A tudi potem je nekaj pustite, da se povsem ohladi. Ker doma je še tudi zjutraj. Pravzaprav je vedno dobra. Zato vam ne bo preostalo drugega kot da jo spečete še enkrat. In še večkrat.


Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  8 kosov
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 30 minut (+ 1 ura za hlajenje)


Sestavine

testo - 100 g mrzlega masla, 70 g sladkorja v prahu, 200 g moke, 1 jajce, 1 zavitek vanilijinega sladkorja, sol, 3 žlice mletih mandljev; nadev - 500 g rabarbare, 2 žlici sladkorja za posipanje, 2 jajci, 100 g sladkorja, 130 g kisle smetane, 130 g sladke smetane, 20 g jedilnega škroba, 1 žlica ruma, 30 g mandljevih lističev, 3 žlice marelične marmelade

Priprava

1. Maslo narežite na kocke in ga s sladkorjem v prahu, moko, jajcem, vanilijinim sladkorjem in ščepcem soli zgnetite v gladko testo. Testo zavijte v prozorno folijo in ga postavite v hladilnik za 1 uro.

2. Pečico segrejte na 170 stopinj. Dno modela za tarte (premer 24 cm) obložite s peki papirjem in obod namastite z margarino. Testo tanko razvaljajte v malce večji krog od premera modela. Z razvaljanim testom obložite pripravljeni model in dno potresite z mletimi mandlji.

3. Rabarbaro olupite, debelejša stebla po dolgem prerežite na polovico in jih nato narežite na tri cm dolge kose. Potresite z 2 žlicama sladkorja, premešajte in pustite stati 10 minut. Medtem gladko razmešajte jajci, sladkor, kislo in sladko smetano, jedilni škrob in rum.

4. Rabarbaro odcedite in porazdelite po testu. Prelijte z jajčno maso in pecite v sredini pečice 50 minut. Model vzemite iz pečice in tarte pustite ohladiti. Mandljeve lističe zlatorjavo opražite v ponvi brez maščobe. Marelično marmelado gladko zmešajte z žličko vode in previdno segrejte. Z vročo marmelado premažite ohlajeno pecivo, potresite z mandljevimi lističi in pred serviranjem še s sladkorjem v prahu.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND